Salovum

Salovum är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål med antisekretoriska effekter för kostbehandling av diarré, till exempel i samband med inflammatoriska tarmsjukdomar som Ulcerös kolit och MB Crohn.

Om

Salovum är en naturlig produkt med höga nivåer av Protein-Antisekretorisk Faktor (Protein-AF) vilket ger Salovum en antisekretorisk effekt. Protein-AF reglerar jon- och vätsketransporten över cellmembran i kroppen. Salovum kan användas i ett akut skede när produkter som hämmar tarmrörelser bör undvikas eller ses som olämpligt. Salovum kan användas av barn såväl som gravida och ammande kvinnor men bör alltid användas i samråd med läkare eller dietist.

Utvecklingen av Salovum bygger på innovativ svensk forskning med ursprung i upptäckten av Protein-AF. Det är en unik och patenterad produkt.

Ingredienser

Den enda ingrediensen i Salovum är spraytorkad äggula i pulverform. Hönor matas med ett speciellt foder för att stimulera koncentrationen av Protein-AF i deras ägg. Inga tillsatser används.

Användning

En dags dos Salovum är 4 g, tre gånger dagligen tills önskad effekt uppnås.

Salovum blandas ut i ett glas kall vätska, såsom vatten eller fruktjuice. Pulvret kan också strös på till exempel en smörgås eller blandas i en äggrätt.

Biverkningar, interaktioner och försiktighetsåtgärder

Inga biverkningar eller interaktioner med andra livsmedel eller läkemedel har rapporterats i samband med Salovum. Salovum bör aldrig ersätta eller ändra nuvarande kosthållning eller medicinering. Personer med äggallergier bör undvika Salovum.

Var kan köper man?

Salovum säljs i ett tiotal länder och kan förskrivas av läkare och dietister i länder som bland annat Sverige och Norge. Kontakta oss för att få veta mer om var du kan köpa Salovum i ditt närområde.

Produktblad