PromOat

Betaglukan från havre

Sänkt kolesterol med betaglukan från svensk havre

PromOat betaglukan är ett kosttillskott i pulverform som kan användas varje dag. Den tillverkas av 100% havre och innehåller inga tillsatser. Det kan enkelt blandas med valfri mängd vätska, i en smoothie, i gröt eller strös på till exempel yoghurt.

Hälsosamma kolesterolvärden

Kolesterol är ett fett som framför allt finns i blodet och som behövs för att bygga celler och bilda hormoner. För höga halter av det skadliga LDL-kolesterolet kan bidra till så kallad åderförfettning. Det innebär att blodfetterna har lagrats i blodkärlens väggar och gjort blodkärlen stela och trånga. På sikt finns det risk för att blodkärlen täpps igen.

Många lider av högt kolesterol utan att veta om det. Det beror främst på livsstil och kost men även ärftliga faktorer. Höga kolesterolnivåer i blodet är en riskfaktor för utveckling av hjärt- och kärlsjukdomar.

PromOat betaglukan hjälper dig att sänka kolesterolhalten i blodet på ett naturligt sätt.

Gjord av svensk havre

PromOat är tillverkat av havre odlad på svenska gårdar. Den består av 100 % havre och innehåller inga tillsatser.

Med hjälp av forskning och innovation inom spannmålsförädling och Lantmännens närvaro från jord till bord vill vi bidra till en ansvarsfull och hållbar livsmedels försörjning. Genom utveckling av odlingsformer med mindre miljöpåverkan arbetar Lantmännen aktivt för produkter med hållbara mervärden.

Fördelar med PromOat

  • Kosttillskott i pulverform
  • Hög koncentration av betaglukan
  • Sänker kolesterol
  • Enkel att använda varje dag
  • Tillverkad av svensk havre
  • Naturlig, välsmakande och utan tillsatser

PromOat betaglukan är ett kosttillskott i pulverform som kan användas varje dag. Den tillverkas av 100% havre och innehåller inga tillsatser. Det kan enkelt blandas med valfri mängd vätska, i en smoothie, i gröt eller strös på till exempel yoghurt.

Om betaglukan

Betaglukan från havre har visat sig sänka/minska kolesterolhalten i blodet. Betaglukan är en vattenlöslig fiber som är naturligt före kommande i havre.

När betaglukan passerar genom tarmen binder den gallsyra och tar den med sig ut ur kroppen. När kroppen ersätter förlorad gallsyra använder den befintligt LDL-kolesterol och sänker därmed nivåerna i blodet.

Övriga hälsofördelar som sammanknippas med betaglukan från havre är utjämnad blodsocker kurva i samband med måltider och mättnadskänsla.

Produktbeskrivning

Ingredienser

PromOat innehåller endast havrekli från svensk havre med 34% koncentration av betaglukan.

Näringsvärde per 100 g per portion om 2 msk (10 g)
Energi 1352 kJ 122kJ
  323 kcal 29 kcal
Fett 6,5 g o,6 g
-varav mättat fett 1,2 g 0,1 g
Kolhydrater  43 g 3,8 g
-varav sockerarter 2,0 g 0,2 g
Fiber 40 g 3,6 g
Protein 3,5 g 0,3 g
Salt 0,17 g 0,02 g

Dosering

Rekommenderad daglig dos av PromOat är en rågad matsked (ca. 9 gram) vilket motsvarar ett dagligt intag av 3 gram betaglukan. Förpackningen innehåller 265 gram vilket motsvarar cirka 1 månads användning.

Användning

PromOat är en enkel produkt att använda. Blanda 1 rågad matsked (9 g) med valfri mängd vätska, i en smoothie, i gröt eller t.ex. i yoghurt. Se ovan för fler tips och recept på hur PromOat kan användas varje dag.

Det finns många riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar. En ändring av någon av dessa riskfaktorer kan, men behöver inte, ha en gynnsam effekt. PromOat bör inte användas som alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil.