PrOatein

Havreprotein

Berika kosten med protein från svensk havre

PrOatein är ett växtbaserat proteintillskott tillverkat av svensk havre, för alla som vill eller behöver berika sin kost med protein. PrOatein har en mild och neutral smak vilket gör den enkelt att använda både i bakning och matlagning.

Kroppens byggstenar

Protein brukar kallas för kroppens byggstenar. Att använda proteinpulver är ett enkelt sätt att fylla på med proteiner som behövs bland annat för att bygga upp celler och för att bilda enzymer och hormoner. Protein byggs upp av cirka 20 aminosyror varav nio är essentiella. Det betyder att kroppen inte själv kan producera dem utan vi måste få i oss dem via maten.

Protein ingår i kroppens alla vävnadsceller och viktiga delar av immunförsvaret består av proteiner.

Protein bidrar till att bibehålla muskelmassa och en normal benstomme. Extra protein kan behövas beroende på hur dina kostvanor ser ut eller om du tränar mycket.

Både för dig och planeten

PrOatein är ett proteinpulver för dig som ser fördelarna med växtbaserad kost. Kanske har du tagit steget fullt ut och är vegan. Eller så är du vegetarian på hel- eller halvtid. Du är mån om vad du äter, både för ditt välmående och för planetens.

PrOatein är tillverkat i Sverige av svensk havre. Ett naturligt proteinpulver helt utan tillsatser. Med den milda och goda smaken får du ett mångsidigt proteinpulver som är enkelt att använda till det mesta.

Gjord av svensk havre

PrOatein är tillverkat av havre odlad på svenska gårdar. Den består av 100 % havre och innehåller inga tillsatser.

Med hjälp av forskning och innovation inom spannmåls förädling och Lantmännens närvaro från jord till bord vill vi bidra till en ansvarsfull och hållbar livsmedels försörj ning. Genom utveckling av odlings former med mindre miljöpåverkan arbetar Lantmännen aktivt för produkter med hållbara mervärden.

Fördelar med PrOatein

  • Havreprotein från svensk havre
  • Mild och välsmakande
  • Enkel att använda
  • Naturlig och utan tillsatser

Produktbeskrivning

Ingredienser

Proteinpulver från svensk havre. 55% proteinkoncentration.

Näringsvärde per 100 g per portion om 2 msk (10 g)
Energi 1770 kJ 319 kJ
  423 kcal 76 kcal
Fett 13 g 2,3 g
   varav mättat fett 2,6 g 0,5 g
   varav enkelomättat fett 4,2 g 0,8 g
   varav fleromättat fett 5,6 g 1,0 g
Kolhydrater  22 g 3,9 g
   varav sockerarter 0,7 g 0,1 g
Fiber 4,6 g 0,8 g
Protein 55 g 9,9 g
Salt 0,11 g 0,02 g

Rekommenderad portionsstorlek

2 msk (18 gram) PrOatein ger cirka 10 gram protein. Förpackningen innehåller 25 portioner. Förpackningen innehåller 450 gram vilket motsvarar 25 portioner.

Användning

Den milda havresmaken gör PrOatein enkel att använda vid bakning och matlagning. Kan även blandas med valfri vätska, till exempel i en smoothie. Kan intas direkt efter träning eller när som helst under dagen.