SPC Oat Performance

SPC Oat Performance är en patenterad foderingrediens för hästar och hundar, baserad på special processad havre som stimulerar produktionen av Protein Antisekretorisk Faktor (Protein-AF).

Bakgrund

Utvecklingen av SPC Oat Performance för hästar baseras på innovativ Protein-AF-forskning vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Det har visat sig ha anti-sekretoriska och antiinflammatoriska effekter hos djur. Protein-AF finns i alla studerade arter och celler.

Det finns en stor variation av protein-AF-status mellan individer. Protein-AF-aktiviteten ökar hos hästar och hundar som matas med SPC Oat Performance, vilket minskar risken för diarré och förbättrar återhämtningen och normaliseringen av kroppens vätskebalans efter hårt arbete.

Användning

För att förhindra lös avföring och för att normalisera kroppens vätskebalans och underlätta snabb återhämtning. Särskilt viktigt för hästar och hundar i fysisk träning eller under tävlingsförhållanden.

Ingrediens

Special processad havre genom en hydrotermisk process. Inga tillsatser. Innehåller endast nordisk havre.

Dosering

1 gram per kg kroppsvikt per dag.

Viktig

SPC Oat Performance bör, första gången det används, matas under en tvåveckorsperiod innan en endogen produktion av Protein-AF kan uppnås.

Användningsinstruktioner

SPC Oat Performance kan användas som foderingrediens eller som kompletteringsfoder.