Vegansk burgare med PrOatein


3 portioner

Ingredienser

  • ½ zucchini
  • 100 g vegansk grillost
  • 1 dl havregryn
  • 60 g PrOatein
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Rivet skal av en lime
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk maizena
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré

Instruktioner

Sätt ugnen på 200° C eller 180° C i varmluftsugn. Riv zucchinin grovt, lägg i en sil tillsammans med lite salt i ca 15 min. Riv osten grovt. Blanda havregryn, PrOatein, vitlök, rivet limeskal och paprikapulver. Tillsätt den rivna osten och den urkramade zucchinin. Rör ut maizena i vattnet tillsammans med tomatpurén. Blanda med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Forma 3 biffar. Bryn dem i olja i stekpanna så de får fin färg. Efterstek i ugn i 10 min. Ät dem med t ex picklad lök, din favorit dressing och ett gott bröd.

Variation: Hacka färsk salvia och blanda i smeten och ät med en tomatsås. Ersätt limeskalet med chiliflakes. Ät med mangochutney.