PrOatein bar med fikon och nötter


8 bars

Ingredienser

  • 2 dl PrOatein
  • 2 dl fikonmarmelad
  • 1,5 dl hackade mandlar
  • 1,5 dl hackade valfria nötter
  • 0,75 dl chokladbitar (knappar)

För 8 bars

Instruktioner

Blanda PrOatein med fikonmarmelad i en skål till en jämn deg utan klumpar. Tillsätt mandlar och övriga nötter. Knåda in nötterna i degen. Enklast är att använda händerna. Placera degen på ett bakplåtspapper i t ex en brödform. Pressa ut degen i botten av formen till en cirka 2 cm tjock kaka. Smält chokladbitarna i en panna på låg värme. Häll chokladen över degen. Låt degen med chokladtäcket stå i frysen i cirka 30 minuter. Ta ut degen med hjälp av bakplåtspappret och dela kakan i 8 bars. Slå in bars i plast eller folie och förvara i kylen. Alternativt kan barsen smaksätt med torkad frukt t ex hackade aprikoser.