SPC-Flakes Flapjacks


Ingredienser

16 bitar
Innehåller ca 13 g SPC-Flakes per portion


200 g SPC-Flakes
1 tsk kanel
En nypa salt
175 g jordnötssmör
70 g honung
25 g kokosolja
1 nypa vaniljpulver
½ dl mjölk eller växtbaserat
alternativ
100 g mörk eller ljus choklad

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 150ºC.

Blanda havregryn, kanel, vaniljpulver och salt i en skål. Smält försiktigt jordnötssmör, honung och kokosolja i en kastrull under omrörning.
Häll ner de flytande ingredienserna i havregryns blandningen och rör om väl tills allt är blandat.
Tryck ut smeten jämnt i en ugnssäker form (ca 20x20 cm). Baka i 10-12 minuter och låt svalna.
Smält chokladen över ett vattenbad och bred sedan den smälta chokladen på kakan.
Ställ in i kylskåp tills chokladen har stelnat. Skär upp 16 jämnstora bitar.